Dette skjedde i natt

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 2. juledag.

I sorg etter Ari Behns bortgang

Ari Behns mange kjente venner, blant andre fotograf Per Heimly, hyller ham som en sjelden varm person og uttrykker bunnløs sorg over nyheten om at mørket han bar på, førte til hans død.

– Jeg elsket Ari, og han vil for alltid være ved min side, skriver Heimly på Facebook. Forfatteren og prinsesse Märtha Louises eksmann tok sitt eget liv 1. juledag.

Minst 245 hjem rammet av skogbrann i Chile

Minst 245 hjem har blitt totalskadd eller skadd som følge av en skogbrann som herjer i den chilenske havnebyen Valparaíso, opplyser lokale myndigheter.

De mistenker at brannen var påsatt. Så langt har den ikke kostet menneskeliv.

Israel stoppet rakettangrep

Israels statsminister Netanyahu måtte forlate scenen under et valgkamparrangement i Ashkelon da en rakett ble avfyrt fra Gaza, ifølge lokale myndigheter.

Det israelske militæret sier at raketten ble avskåret av deres rakettforsvarssystem Iron Dome. Senere opplyste de at det israelske militæret at deres jagerfly har truffet «flere Hamas-terrormål» i Gaza.

Minst ti døde etter tyfon i Filippinene

Minst ti personer er bekreftet omkommet etter at den kraftige tyfonen Phanfone traff land på Filippinene julaften. Det opplyser lokale myndigheter til nyhetsbyrået DPA, samtidig som de opplyser at seks personer er savnet i Iloilo-provinsen.

Nyhetsbyrået AFP melder om 16 døde.