Dette skjedde i natt

Foto: Dominic Lipinski / PA via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 30. november.

Terrormistenktes navn offentliggjort

Natt til lørdag gikk politiet ut med navnet på gjerningspersonen bak knivangrepet på London Bridge, hvor to personer ble drept fredag.

28 år gamle Usman Khan sto bak angrepet, som av politiet etterforskes som terror. I en uttalelse opplyser politiet at han var dømt for terrorforhold i 2012 og ble løslatt i 2018.

Grethe Fossum er død

Ap-veteranen Grethe Fossum gikk bort torsdag. Det opplyser Arbeiderpartiet til Dagbladet fredag kveld. Hun ble 74 år gammel.

Fossum satt i flere perioder som representant eller vararepresentant på Stortinget, og hun møtte sist som vara for Sylvia Brustad i perioden 2001-2005.

Keiko Fujimori løslatt

Perus opposisjonsleder Keiko Fujimori, som har vært varetektsfengslet i over ett år, ble fredag kveld løslatt.

Opposisjonslederen er anklaget for å ha mottatt ulovlig partistøtte fra det brasilianske entreprenørfirmaet Odebrecht i forbindelse med presidentvalgkampen i Peru i 2011. Grunnlovsdomstolen i Peru ba mandag om at 44-åringen skulle løslates fra varetekt mens etterforskningen pågår.

Surinams president dømt for drap

Surinams president Desi Bouterse ble fredag dømt til 20 års fengsel for drap på politiske motstandere da han var leder for landets militærdiktatur i 1982.

Bouterse, som for tiden er på et statsbesøk i Kina, vil ifølge sin forsvarer Irvin Kanhai anke saken når han kommer hjem til det søramerikanske landet.

Zuccarello-assist i storseier for Wild

Mats Zuccarello leverte sin åttende assist for sesongen da hans Minnesota Wild overkjørte Ottawa Senators fredag i NHL. Wild vant hele 7–2.

Ifølge Minnesota Wild føyer fredagens kamp seg inn i historiebøkene over antall mål som er scoret på hjemmebane i løpet av en kamp. Laget har ikke scoret så mange mål på hjemmebane siden februar 2018. Da satte de åtte mål.