Jeløya-drapet: Den drepte kvinnen ble kvalt

Kvinnen i 50-årene som ble funnet drept på Jeløya utenfor Moss onsdag, ble kvalt. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Her er politiet på åstedet på Jeløya. Foto: NYHETSTIPS.NO / NTB scanpix Les mer Lukk

Kvinnen i 50-årene som ble funnet drept på Jeløya utenfor Moss onsdag, ble kvalt. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Kvinnen ble obdusert torsdag ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

Politiet fant den drepte kvinnen i bilen sin på Jeløya utenfor Moss onsdag ettermiddag.

– Vi fikk den foreløpige obduksjonsrapporten torsdag kveld. Den foreløpige rapporten viser at hennes død skyldes kvelning, sier politiadvokat John Skarpeid i Øst politidistrikt til NTB.

Skarpeid ønsker ikke å kommentere omstendighetene rundt drapet ytterligere.

En 30 år gammel mann er varetektsfengslet, siktet for drapet. Han har erkjent de faktiske forholdene, men foreløpig ikke tatt stilling til om han erkjenner straffskyld.

Kvinnen ble funnet av politiet etter at hun var blitt meldt savnet av en kollega. Hun hadde da ikke vært på jobb verken mandag eller tirsdag.

– Når og hvor hun døde er sentrale spørsmål, men ettersom det fremdeles er tidlig i etterforskningen, ønsker jeg ikke å gå inn på hva vi vet i denne omgang, sier Skarpeid til NTB.

Den drepte og den siktede har en relasjon, men de er ikke i familie eller kolleger, opplyste politiet til NTB torsdag.