En person alvorlig skadd i gasseksplosjon på Heimdal-feltet

En person er alvorlig skadd etter en eksplosjon i en gassflaske på Heimdal-feltet torsdag kveld. Ytterligere en person er skadd.

De to skadde er fraktet med helikopter til henholdsvis Stavanger Universitetssykehus og Haukeland universitetssjukehus.

Det var VG som først omtalte ulykken.

– To personer ansatt hos oss er skadd, hvorav en med alvorlige, men ikke livstruende skader, opplyser kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor til NTB fredag morgen.

I en pressemelding skriver Equinor at de ble varslet om ulykken klokken 18.06. To personer ble skadd i forbindelse med at en flyttbar gassflaske eksploderte. Det var 70 personer om bord på plattformen da hendelsen inntraff.

Eksplosjonen førte ikke til ytterligere materielle skader.

Myndighetene er varslet

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt sier til NTB natt til fredag at de ble varslet klokken 19.10. Politiet sendte taktiske og tekniske etterforskere til feltet.

I pressemeldingen skriver Equinor at de har varslet alle relevante myndigheter.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble Petroleumstilsynet varslet om ulykken torsdag.

– Vi fulgte saken tett etter at vi ble varslet om den torsdag. Vi besluttet tidlig at vi vil iverksette granskning og den starter vi med i dag, sier talsperson Øyvind Midtun til Aftenbladet fredag morgen.

Equinor sendte støttepersonell

En person ble fløyet fra plattformen til sykehuset i et av hovedredningssentralens helikoptre. Den andre ble fløyet med Equinors redningshelikopter, ifølge pressemeldingen.

– Vi sendte ut støttepersonell, et traumeteam, til plattformen torsdag kveld for å følge opp kollegaene til de skadde, sier Eek til avisen fredag morgen.

Heimdal er et gassfelt vest for Sveio i Hordaland i den nordlige delen av Nordsjøen, nord for Johan Sverdrup og sør for Oseberg, nær grensen mot britisk sokkel.