Sigvart Dagsland ble alvorlig skadd - sjåfør tiltalt for uaktsom kjøring

Sigvart Dagsland ble alvorlig skadd i en trafikkulykke i Stange. Les mer Lukk

En mann er tiltalt for uaktsom kjøring da han kolliderte med en bil på Stange. I bilen satt den kjente artisten Sigvart Dagsland og to andre musikere.

I januar i fjor ble artisten Sigvart Dagsland skadd i en bilulykke på riksvei 3 i Stange i Hedmark.

Dagsland og hans to medpassasjerer måtte gjennom omfattende operasjoner etter frontkollisjonen.

Nå er en 36 år gammel mann, som førte den andre bilen, tiltalt for uaktsom kjøring, melder NRK. Han er også tiltalt for å ha kjørt med nedslitte piggdekk.

I motsatt kjørefelt

Ifølge tiltalen var mannen ikke tilstrekkelig oppmerksom og kom over i motgående kjørefelt hvor han kolliderte med musikernes bil.

Dagsland måtte avlyse mange konserter som følge av skadene han pådro seg i ulykken. De første månedene måtte artisten bruke rullestol og krykker for å komme seg rundt.

– Det går veldig bra med meg. Jeg er stort sett tilbake igjen. Det er en ankel som blir litt spennende i framtiden, men akkurat nå ser det bra ut. Jeg har fått oppleve solsiden av norsk helsevesen, sier Dagsland til NRK.

Dagsland var sjåfør

I et innlegg på Facebook en snau måned etter ulykken fortalte Dagsland om det som hadde skjedd.

Ulykken skjedde da musikerne var på vei fra Rena til Oslo etter en konsert.

– Jeg var den som kjørte bilen, og ble sittende i 45 minutter før jeg ble skåret løs. Jeg ble påført en rekke store bruddskader, hvor det alvorligste nok var den venstre ankelen som ble knust, men det var mye omfattende fra skaderepertoaret som inntraff, i kropp, armer og bein, skrev han.

Dagslands kone Karoline Krüger uttalte at hun var dypt rørt over støtten hun og ektemannen hadde mottatt etter trafikkulykken.