Politiet utelukker ikke flere pågripelser etter skytingen i Åmot

Politi på stedet etter skyteepisoden i Åmot i Buskerud i helgen. Foto: Torunn Bratvold / Bygdeposten / NTB scanpix Les mer Lukk

To personer er pågrepet etter en skyteepisode i Åmot i Buskerud søndag ettermiddag.

– To personer er pågrepet, men vi ser ikke bort ifra at det kan bli tatt inn flere, sier seksjonsleder Bent Øye i etterforskningsseksjonen ved Hønefoss politistasjon til NTB.

Politiet arbeider nå med å skaffe informasjon om bakgrunnen for hendelsen i Åmot i Modum og gjør tekniske undersøkelser.

Replikavåpen

Politiet har tatt hånd om et replikavåpen i sammenheng med hendelsen. Våpenkopier, såkalte replika, ser helt ekte ut. Men det som er inni våpenet er ikke like farlig som en ekte pistol.

– Det er fullt mulig å få tak i våpen som ser helt ekte ut i dag, det kan skape frykt for tilfeldig forbipasserende, forklarer Øye.

Ingen ble skadd i skytingen som politiet meldte om like før klokken 13 søndag ettermiddag.

Mulig varetekt

– Vi fikk inn en telefon fra en som befant seg i Åmot sentrum om at det var avfyrt skudd med tohåndsvåpen, en hagle eller lignende, og at den mistenkte hadde dratt av gårde i en bil, sa operasjonsleder André Kråkenes til VG.

Mannen ble pågrepet i Drammen søndag kveld.

Til Drammens Tidende sier politiet at det er en relasjon mellom de involverte, og politiet kjenner til begge fra tidligere.

I løpet av dagen vil det bli tatt stilling til om de to pågrepne skal framstilles for varetektsfengsling tirsdag.