Stort våpenfunn og pågripelse i Bamble – ny pågripelse i Asker

Politiet har pågrepet en eldre mann i en bolig i Bamble i Telemark etter funn av store mengder våpen. I samme sak er en person pågrepet i Asker.

Politiet meldte om aksjonen i Asker rett etter klokka 22 mandag, rundt ti timer etter at en aksjon i Bamble startet.

– Vi har pågrepet en person nummer to, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Han kan ikke si noe om bakgrunnen for pågripelsen, utover at den har utgangspunkt i «opplysninger som politiet har framskaffet».

Bombegruppa tilkalt

Ifølge Budstikka pågikk aksjonen i Asker i et par timer før politiet gikk ut med informasjon om den.

Politiets bombegruppe er tilkalt, men ifølge operasjonslederen betyr ikke det at det er funnet sprengstoff, men ammunisjon.

Aksjonen mot boligen i Bamble startet ved 12-tiden mandag, skriver Porsgrunns Dagblad. En eldre mann er pågrepet.

– Mannen ble pågrepet uten dramatikk. På bakgrunn av funn på stedet ba vi om bistand fra politiets bombegruppe, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NRK.

Informasjon fra Forsvaret

Politiets bombegruppe jobbet mandag på stedet i Bamble. Arbeidet ble avsluttet mandag kveld og fortsetter tirsdag – da uten bombegruppa, opplyste oppdragsleder Roger Aaser i Sørøst politidistrikt til NTB ved 22-tiden.

Innsatsleder Sondre Dahl på stedet sier til Telemarksavisa at det var Forsvaret som kom med informasjon til politiet. Deretter fikk politiet en rettslig kjennelse om at boligen kunne ransakes.

Innsatslederen sier til VG at det er funnet sprengstoff og fenghetter på stedet. En fenghette er en hylse med tennsats til å tenne en sprengladning med.

Ifølge VG eier den pågrepne i Bamble huset i Asker.