Mann etterlyst for knivstikking er pågrepet

En mann ble knivstukket flere ganger i ryggen i Lillestrøm torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet har pågrepet en mann som var etterlyst etter knivstikkingen på Lillestrøm i forrige uke. En annen mann ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

– Den etterlyste mannen ble pågrepet i en leilighet lørdag kveld, sier påtaleansvarlig Kari Aas Karlsen i Øst politidistrikt i en kort kommentar til NTB mandag.

Hun sier at hun må forberede seg til fengslingsmøtet hvor mannen skal fremstilles mandag ettermiddag, og at hun derfor ikke har tid til å gi noen ytterligere kommentarer før etter møtet.

Mannen var etterlyst i forbindelse med at en 30 år gammel mann fra Oslo ble knivstukket i Dampsagveien i Lillestrøm sentrum klokken 21.21 torsdag. Han ble knivstukket flere ganger i ryggen og er av politiet blitt betegnet som alvorlig skadd.

En mann i 20-årene ble i Nedre Romerike tingrett lørdag formiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt underlagt fullstendig isolasjon i de første to ukene, i forbindelse med knivstikkingen.

Mannen er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til det, men siktelsen er foreløpig og kan bli endret, opplyste politiadvokat Isa Eng Ringstad i Øst politidistrikt til NTB lørdag.

Politiadvokaten sier siktede i avhør har knyttet seg til hendelsen. Politiet har også sikret en kniv, men kan ennå ikke fastslå om det er denne kniven som ble benyttet torsdag kveld.

Mannens forsvarer, Ida Andenæs, opplyste lørdag at hennes klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.