Prinsesse Ingrid Alexandra får opplevelsesdag i gave fra Oslo kommune

Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i Slottskapellet. Prinsessen har fulgt konfirmasjonsundervisningen i Asker menighet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Prinsesse Ingrid Alexandra får en opplevelsesdag i Oslomarka i konfirmasjonsgave av Oslo kommune.

Gaven skal gi prinsessen et inntrykk av hva Oslo har å by på av vakker natur, spennende turløyper, mangfoldige dyre- og planteliv i tillegg til viktige kulturminner, opplyser Oslos ordfører Marianne Borgen (SV).

– Vi gratulerer Prinsessen med dagen og inviterer henne på ridetur i den fantastiske Oslo-marka. Oslo ønsker å vise at kortreiste turer i nærområdet kan gi fantastiske og uforglemmelige opplevelser. Det mangfoldige kulturlandskapet skaper en vakker ramme rundt det vi håper blir en spennende og litt annerledes tur i marka. Og selvfølgelig håper jeg at prinsessen får lyst til å utforske Oslo-marka med sitt helt unike artsmangfold flere ganger, sier Borgen.

Gaven består av en ridetur fra Tryvannstua til Finnerud med omvisning i området. Under omvisningen vil det bli lagt vekt på kulturminner, kulturlandskapet og dets biologiske mangfold. Under turen skal prinsessen få servert lunsj med råvarer fra skogene rundt Oslo. Hun får dessuten med seg en egen guide med god kjennskap til marka og inviteres også til å ta med venner som hun kan oppleve dagen sammen med.