Høyner farenivået til gul beredskap:

Venter opptil 60 millimeter nedbør på tre timer: – Noen områder kan miste veiforbindelsen i flere dager

Your browser doesn't support HTML5 video.

Venter opptil 60 millimeter nedbør på tre timer Les mer Lukk

Det er økt fare for jord- og flomskred og svært kraftige regnbyger på Vestlandet. Farenivået i fjellpartiet Veslemannen er nå oppgradert til det nest høyeste.

I Hordaland har Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) satt farevarselet for jord- og flomskred til oransje nivå, det nest høyeste, mens de har sendt gult farevarsel for Sogn og Fjordane og de nordligste delene av Rogaland.

Meteorologisk institutt advarer samtidig om svært kraftige regnbyger for Sogn og Sunnfjord, Hordaland og nordlige Rogaland. Det kan lokalt komme 40–60 millimeter nedbør på tre timer.

Det er også meldt gul fare for flom på Vestlandet som følge av den ventede nedbøren. Varslene gjelder for onsdag og torsdag.

Været fremover:Varmerekorder, kraftig nedbør, farevarsel og skredfare

Lengre reisetid

– Mange reiser vil kunne ta lenger tid. Overvann og fare for vannplaning skaper vanskelige kjøreforhold. Noen områder kan miste veiforbindelsen, kanskje i flere dager, skriver Meteorologisk institutt i farevarselet.

De skriver videre at bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt.

Det er også meldt om kraftige regnbyger for Agder, Telemark, Vestfold og Østfold for onsdag knyttet til jordskredfaren i Hordaland.

Sjekk været der du bor

Høy skredfare

NVE hevet onsdag ettermiddag farenivået til oransje for rasutsatte Veslemannen. Det er forventet at nedbørsmengdene som er varslet, vil øke bevegelsene i fjellpartiet.

Åndalsnes Avis skrev søndag ettermiddag om et større skred fra Veslemannen. Åndalsnes Vakthavende geolog Line Kristensen i NVE sa til avisa at bevegelsene i fjellet har økt i helgen.

Raset var relativt stort, men betydelig mindre enn flere andre tidligere i sommer.

Siden høsten 2014 har beboere under fjellet Mannen i Rauma blitt evakuert flere ganger. Det rasfarlige partiet Veslemannen har et volum på mellom 120.000 og 180.000 kubikkmeter stein.

Aktuelt:Siste blaff av sommer er over