Politiet varsler ny informasjon i Lørenskog-saken

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nye spor i Lørenskog-saken
Etterforskningsledelsen vil komme med ny informasjon i saken om forsvunne Anne-Elisabeth Hagen. Pressekonferansen starter klokken 12 onsdag.

Bistandsadvokat Svein Holden sier til VG at familien ble varslet tidligere denne uken om hva politiet vil gi av informasjon under pressekonferansen.

– Vi håper naturligvis dette vil bidra til at politiet oppklarer saken og at gjerningspersonene blir pågrepet, sier han til avisen.

Ifølge VG vil det som omtales som interessant informasjon fra åstedet, slippes på pressekonferansen.

Blant annet at politiet vil gå ut med bilder av bevis fra etterforskningsmaterialet.

Siste: Nye spor i Lørenskog-saken, viste frem skolsåle-avtrykk

Vil ikke kommentere

Anne-Elisabeth Hagen (69) forsvant fra hjemmet sitt 31. oktober i fjor, men politiet gikk først ut med informasjon om saken 9. januar i år.

Fakta om forsvinningssaken på Lørenskog:  

* 9. januar i år gikk politiet ut offentlig og bekreftet at Anne-Elisabeth Hagen (69) var forsvunnet fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhammar i Lørenskog ti uker tidligere.

* Hagen forsvant fra boligen en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Politiet holdt etterforskningen hemmelig og begrunnet det med grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* Det har blitt fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero og fremsatt grove trusler i et brev etterlatt på stedet.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom antatte gjerningspersoner og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det var fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* 26. juni opplyser politiet at de har endret hovedteori i saken. Politiet anser det mindre sannsynlig at det dreier seg om en bortføring med økonomisk motiv. Hovedhypotesen er at Anne-Elisabeth Hagen ble drept.

* 6. august opplyser bistandsadvokat Svein Holden at Hagen-familien har kontakt med kidnapperne, men at det fortsett ikke er gitt bevis på at hun lever. Holden formulerer det slik at det «sies klart» at hun er i live.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning.

Det ble funnet en konvolutt i boligen på Lørenskog sammen med et krav om løsepenger.

Det har vært sentralt for politiet å identifisere ukjente kjøretøy og personer. Ifølge VGs opplysninger er det særlig åstedsspor som på onsdagens pressekonferanse blir viktig.

Overfor ABC Nyheter opplyser familiens bistandsadvokat Svein Holden at de selv ikke kommer til å innkalle til pressekonferanse onsdag.

Les også:Kidnappingsekspert om Hagen-saken: – Hun lever ikke

Uenige om hva som har skjedd

Holden fastslo på en pressekonferanse tidligere i august at familien i juli hadde vært i kontakt med antatte gjerningspersoner. Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt opplyste noen timer senere at politiet fortsatt anså det som mest sannsynlig at Hagen er blitt drept.

På politiets pressekonferanse sa Brøske at politiet visste mer da enn de gjorde før sommeren. Det ble satt i gang etterforskningsskritt rundt den siste kommunikasjonen mellom familien og motparten som Holden opplyste om.

VIDEO: Lørenskog-forsvinningen: Dette er saken:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anne-Elisabeth Hagen bortført: Dette er saken Les mer Lukk