Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 28. august.

Død person funnet i Oslo

Politiet har startet etterforskning etter at en person er funnet død i en leilighet i Bygdøy allé i Oslo tirsdag kveld.

Politiet foretok tekniske undersøkelser og rundspørring etter at den døde ble funnet, melder NRK. Vedkommende ble funnet av to personer som kom til leiligheten. Personene er innbrakt som vitner i saken.

MDG vil samarbeide med færre

Miljøpartiet De Grønne i Trondheim vil bli mer slagkraftige og samarbeide med færre partier etter valget. Inspirert av det politiske samarbeidet i Oslo ønsker varaordfører Ola Lund Renolen (MDG) strammere styring i Trondheim etter valget.

– Den plattformen vi styrer etter nå er for vassen, sier Renolen til Klassekampen og får støtte fra partiets talsperson Une Bastholm.

Over 700.000 japanere evakuert

716.000 personer er blitt bedt om å evakuere onsdag som følge av stor skredfare sørvest i Japan. Kraftig nedbør har utløst skredfaren i prefekturene Saga, Fukuoka og Nagasaki, ifølge den japanske kringkasteren NHK, som siterer lokalt politi.

En mann er bekreftet omkommet etter at bilen han satt i ble tatt av flomvann i byen Takeo.

SOHR: 60 drept i kamper i Idlib

Kamper mellom opprørere og regjeringsstyrker i Idlib i Syria har krevd til sammen 60 liv på begge sider, ifølge den britiskbaserte eksilgruppen SOHR.

Angrepet mot regjeringsstyrkene ble ledet av Hurras al-Deen, som knyttes til al-Qaida, samt gruppen Ansar al-Deen, ifølge SOHR. 29 regjeringssoldater og 31 opprørere ble drept.

USA flytter midler før orkansesongen

USAs sikkerhetsdepartement flytter 271 millioner dollar fra etater som den amerikanske kriseetaten FEMA og kystvakten for å finansiere migranthåndtering. Samtidig er orkansesongen på vei.

Pengeflyttingen skjer samtidig som den tropiske stormen Dorian, som er ventet å bli en orkan, beveger seg mot Puerto Rico. Øygruppa har mobilisert tusenvis av mannskaper. Dorian ventes å nå land onsdag.