Politiet søker etter gjerningspersoner etter væpnet ran på hotell i Bodø

En mann ble lettere skadd da to personer forsøkte å rane et hotell i Bodø. Mannen, som er ansatt på hotellet, ble skadd i et basketak med gjerningspersonene.

To delvis maskerte personer, en kvinne og en mann, tok seg inn på hotellet i 4-tiden tirsdag morgen og truet mannen med en pistollignende gjenstand.

Den fornærmede, en mann i 30-årene, hadde ikke tro på at det var snakk om et ekte våpen, og det oppsto et basketak mellom ham og de to gjerningspersonene, opplyser politiet i Nordland.

Det ble ikke avfyrt skudd under ranet. Gjerningspersonene forlot hotellet uten å få med seg noen verdier.

Skader i ansiktet

Både fornærmede og den ene gjerningspersonen har fått skader i basketaket. Dette gjelder trolig den mannlige gjerningspersonen. Han har fått skader i ansiktet, tror politiet.

Politiet leter nå etter de to gjerningspersonene. De to beskrives som en kvinne og en mann i 20-25-årsalderen med nordisk utseende. Begge hadde nordlandsdialekt.

Kvinnen hadde sekk på rykken og hadde på seg brunaktige klær. Hun hadde lue på seg og har lysebrunt hår. Mannen hadde sekk på ryggen og var iført mørke klær, lue og har brunt hår. Kvinnen er noe høyere enn mannen.

Blir avhørt

Den fornærmede blir nå avhørt av politiet.

Ranet fant sted på Bodø hotell, ifølge Avisa Nordland.

– Jeg kan ikke uttale meg om denne saken på nåværende tidspunkt, sier daglig leder Hans Sørmeland på hotellet.

Politiet og kriminalteknikere gjør nå undersøkelser på hotellet.

– Vi ønsker tips fra publikum om observasjoner, sier operasjonsleder Veronica Nylund til NTB.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har vært i området rundt Bodø Hotell i tidsrommet 3.30 til 4.30 natt til tirsdag.