Bil bekreftet tatt av jordskred i Jølster – mann savnet

Evakueringsarbeidet er krevende, opplyser alarmsentralen i Sogn og Fjordane. Flere hus i Vassenden sentrum var nær ved å bli truffet av jordras. Les mer Lukk

En bil ble tatt av jordskredet over fylkesvei 451 ved Årnes i Jølster, bekrefter politiet. En mann i 50-årene er savnet.

Politiet fikk onsdag ettermiddag bekreftet opplysningen om at en bil var tatt av raset.

– En mann i 50-årene er meldt savnet, og det er grunn til å tro at han kjørte bilen som ble tatt av skredet. Politiet er i kontakt med og følger opp mannens nærmeste pårørende, heter det i en pressemelding.

Det ble gjort overflatesøk i området med helikopter og båt etter at raset gikk tirsdag, uten resultat. Politiet kunne da ikke fastslå om noen var tatt av skredet.

– Når politiet endelig har fått bekreftet at det var en bil i jordskredet, fortsetter søket med alle tilgjengelige ressurser, i første omgang fra luften, skriver Vest politidistrikt i pressemeldingen.

Store jordmasser i vannet gjør søket vanskelig, men vær- og lysforholdene er bedre onsdag enn tirsdag.

– Det er fremdeles stor rasfare i området, og det må tas hensyn til sikkerheten til søkemannskapene. Det er ikke forsvarlig å sende ned dykkere eller småbåter tett på land så lenge rasfaren vedvarer, opplyser politiet.

Raset over fylkesvei 451 var et av flere store jordras i Jølster tirsdag. Rundt 150 mennesker er blitt evakuert.