Dette skjer i dag

.Foto: Hallstein Dvergsdal / Firda Tidend / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 31. juli.

Arbeidet i Jølster fortsetter

Etter rasene i Sunnfjord tirsdag vil politiet, nødteatene, geoeloger og vegvesenet ta stilling til det videre arbeidet.

Et ukjent antall, trolig over 150 mennesker, måtte tirsdag evakueres etter flere jordras som gikk fra fjellsidene ned mot Jølstravatnet. E39 og fylkesvei 451 ble sperret av rasene og en omfattende redningsaksjon ble innledet.

Solberg til Norway Cup

Den årlige kjendiskampen under Norway Cup arrangeres klokken 12.00 på Ekebergsletta.

Statsminister Erna Solberg (H) er lagleder. En rekke kjendiser som Thomas Hayes, Morten Ramm, Einar Törnquist, Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Nicolai Cleve Broch, Martine Halvorsen, Vebjørn Enger og Mads Hansen er blant dem som deltar.

Rentebeslutning fra USA

Det er store forventninger til den amerikanske sentralbankens kunngjøring, som ventes å innebære et rentekutt.

På møtet i juni lot Federal Reserve renta ligge uendret, men fastslo samtidig at usikkerheten var økende, noe som ble tolket som et signal om framtidige rentekutt. Renta har siden desember innenfor et intervall på 2,25 til 2,5 prosent.

Inflasjon i eurosonen

Eurostat presenterer inflasjonstall for juli og arbeidsledighetstall for juni. Sentralbanksjef Mario Draghi tegnet et dystert bilde av europeisk økonomi da han i forrige uke orienterte om utfallet av rentemøtet.

Draghi har egentlig lenge planlagt å heve styringsrenta fra det rekordlave nivået på 0 prosent. Inflasjonen i eurosonen var nede i 1,3 prosent i juni, langt under bankens inflasjonsmål på 2,0 prosent.