Kristiansand kommune har sendt ut kokevarsel etter funn av E. coli-bakterier

Innbyggere som får vannet fra Kvernhusheia-bassenget har fått beskjed om å koke vannet inntil videre. Les mer Lukk

Innbyggere på Justvik i Kristiansand kommune rådes til å koke vannet etter funn av E. coli-bakterier.

Kristiansand kommune sendte tirsdag ut en SMS-melding til innbyggerne om funn av E. coli-bakterier i en rutineprøve av drikkevannet til Kvernhusheia, Jærnesheia, Skinnerheia, Buhusheia og Jærneskollen. Det er i alt snakk om 385 husstander.

– Innbyggerne rådes derfor til å koke vann som skal drikkes eller brukes til matlaging. Varslet gjelder fra nå og fram til ny vannprøve er analysert og vannet er friskmeldt. Vi varsler med ny sms i løpet av onsdag 31. juli, heter det i SMS-en.

Kommuneoverlege Dagfinn Haar sier mengden av E. coli-bakterier i prøven er beskjeden, men at de likevel har valgt å gå ut med kokevarsel for drikkevannet i det aktuelle området.

– Vi følger føre var-prinsippet. Det finnes mange typer E. coli og de fleste er ikke sykdomsfremkallende. Undersøkelser vil vise oss om dette er snakk om sykdomsfremkallende bakterier. Dersom det er noen i området som har opplevd oppkast eller diaré, ønsker jeg at de tar kontakt direkte med meg, sier Haar i en pressemelding på kommunens hjemmesider.

E. coli er et fellesnavn på en gruppe bakterier i tarmsystemet til mennesker og dyr. De fleste E. coli-bakteriene er vanligvis ufarlige og forårsaker ikke sykdom så lenge de oppholder seg i tarmen, ifølge Folkehelseinstituttet.