Dette skjedde i natt

Foto: AP / NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 29. juli.

USAs nasjonale etterretningssjef går av

Dan Coats skal gå av som USAs nasjonale etterretningsdirektør, bekrefter president Donald Trump. Han nominerer republikaneren John Ratcliffe til å overta.

Coats har vært på kollisjonskurs med president Donald Trump i flere saker, deriblant Russland og presidentens kritikk av etterretningsvesenet.

Fant E. coli i vannprøver tatt i Svorksjøen

Prøver av badevannet tatt fra Svorksjøen i Melhus viser at det er små nivåer av E. coli i vannet. Søndag kveld kom svar på vannprøvene etter at flere badegjester meldte om at de var blitt syke etter å ha badet i sjøen lørdag.

Prøvene viste små nivåer av E. coli, skriver Adresseavisen. Det er imidlertid for tidlig å si om dette er årsaken til at folk er blitt syke. Videre analyser skal gjennomføres mandag.

Perus president ønsker nyvalg

Perus president Martin Vizcarra ønsker å kutte perioden sin for å avslutte det han kaller en institusjonell krise. Valget ønskes holdt i juli 2020.

I den årlige presidenttalen i forbindelse med Perus nasjonaldag søndag, sa Vizcarra landet «skriker etter en ny start».

Brasil sender politi til Amazonas-landsby

Brasil har sendt politistyrker til en Amazonas-landsby etter mulig drap på en urbefolkningsleder og meldinger om at gruvearbeidere har tatt over et reservat.

Mandag forrige uke ble en leder for urbefolkningsgruppen wayãpi funnet død i en elv i en landsby, ifølge påtalemyndigheten i delstaten Amapá nord i Brasil.