Togstrekning ved Namsskogan åpner igjen mandag

Nordlandsbanen har vært stengt mellom stasjonene Namsskogan og Majavatn etter at et godstog sporet av torsdag ved 17-tiden torsdag. Foto: Bane Nor / NTB scanpix Les mer Lukk

Bane Nor varsler at strekningen mellom Namsskogan og Majavatn åpner mandag klokka 10. Den har vært stengt siden et godstog veltet før helgen.

Bane Nor kunne søndag informere om prognosen for åpning.

Nordlandsbanen har vært stengt mellom stasjonene Namsskogan og Majavatn etter at et godstog sporet av ved 17-tiden torsdag. Lokføreren, som var den eneste på godstoget, kom uskadd fra hendelsen. En rekke godskonteinere har ligget veltet ned mot elva Namsen som følge av avsporingen.

40 beboere ble evakuert og E6 ble stengt i mange timer mens eksperter undersøkte en av godskonteinerne, som inneholdt acetylen.

Les også: Bane Nor forventer å kunne åpne strekningen ved Namsskogan mandag

Statens havarikommisjon ble lørdag ferdig med å undersøke ulykkesstedet.

– Vi fikk gjort de undersøkelsene vi ønsket og hadde planlagt. Det vil si at vi har undersøkt toget, de vognene som sto på sporet og de som ikke gjorde det, sa Kurt A. Olsen, som er leder for jernbane i Havarikommisjonen, til NTB.

Data fra toget, skinnegangen og kommunikasjon mellom togledelse og lokfører vil også bli benyttet til å finne årsaken, ifølge Olsen.