Harnes må i retten igjen – risikerer forvaring

Lars Harnes ble frifunnet for drapsforsøk på Imran Saber, men fredag besluttet Høyesterett å oppheve lagmannsrettens frifinnende dom. – Nå vil vi ta ut en ny tiltale og be om berammelse i lagmannsretten så raskt som mulig, sier aktor i saken, statsadvokat Geir Evanger. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Lars Harnes ble frifunnet for drapsforsøk på Imran Saber, men fredag besluttet Høyesterett å oppheve lagmannsrettens frifinnende dom.

Dermed må den tidligere Bandidos-profilen møte i retten på nytt. Da kan han risikere forvaring, ifølge TV 2.

I midten av januar ble Harnes frifunnet for drapsforsøk på Imran Saber og løslatt etter tre år i varetekt. Under ankesaken som startet i desember i fjor, ba aktor, statsadvokat Geir Evanger, om 14 års forvaring for Harnes.

Flere ganger sommeren 2015 var Lars Harnes på besøk i garasjen til Imran Saber på Oslos østkant. Harnes var kledd i nylon fra topp til tå, skjøtene mellom klesplaggene var teipet sammen, han hadde på seg finlandshette og hjelm og var bevæpnet med lyddempet pistol. Til slutt valgte politiet, som spanet på besøkene, å pågripe, sikte og senere tiltale Harnes for forsøk på drap.

Evanger fant seg ikke i at Harnes ble frifunnet. Påtalemyndigheten godtok at bevisene for anklagen om drapsforsøk ikke var gode nok, men aktor mener at de mange garasjebesøkene burde vært nok til å dømme ham for forsøk på grove trusler mot Imran Saber. Derfor ble saken anket.

– Nå vil vi ta ut en ny tiltale og be om berammelse i lagmannsretten så raskt som mulig, sier Evanger.

Etter det TV 2 forstår, vil påtalemyndigheten vurdere å kreve forvaring.

Forsvareren til Lars Harnes, advokat Øyvind Bratlien, sier at de tar dommen med fatning.

– Harnes har forklart hvorfor han var i garasjen og han var ikke der for å true. Frifinnelsen for drapsforsøk rokkes det ikke ved, sier han.