41 år gammel mann pågrepet for å ha drept to personer på Sotra

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dobbeltdrap på Sotra – 40 år gammel sønn pågrepet Les mer Lukk

To personer er funnet døde i en enebolig på Sotra i Hordaland. Ifølge politiet er den siktede sønnen til de to drepte, opplyser politiet på en pressekonferanse torsdag kveld.

41-åringen ble pågrepet på stedet.

– Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier politiinspektør Tore Salvesen.

Mannen er foreløpig siktet for å ha drept to personer, som er hans egne foreldre, opplyste politiet på pressekonferansen.

De drepte er 66 og 67 år gamle. Sønnen bodde sammen med sine foreldre i eneboligen.

Les også:25-åring fikk skjerpet straff for Ellingsrud-drapet i lagmannsretten

– Noe av det mest alvorlige vi kan utsettes for

Politiet fikk melding klokken 17.10 og rykket umiddelbart ut sammen med ambulanse.

– Vi påtraff siktede på den aktuelle adressen og fant de døde like etterpå, opplyste Tore Salvesen, leder for avdeling for vold og seksuallovbrudd i Vest politidistrikt, under en pressebrifing klokken 22 torsdag kveld. Salvesen

– Jeg kan ikke gi noen detaljer om siktede og de drepte, utover å opplyse at den siktede er sønnen til de drepte, sier Salvesen.

Fakta om drapssaker i Norge i 2019  

Hittil i år har politiet her i landet startet etterforskning av elleve drapssaker.

* 1. januar: 49 år gamle Anne Kari Bjelland blir funnet drept etter en boligbrann i Haugesund. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at hun trolig døde av stikkskader. Hennes samboer, en mann i 50-årene, er siktet for drap. Han har erkjent drapet.

* 10. januar: 66 år gamle Randi Berntsen blir funnet drept i en leilighet i Sjøfarendes Aldershjem på Nordnes i Bergen like etter klokken 2 på natten. Politiets teori er at hun ble kvalt. Hennes samboer, en 43 år gammel svensk borger, ble pågrepet på stedet og er siktet for drap. Mannen har tilstått drapet.

* 7. februar: 42 år gamle Ramilem Kamal fra Filippinene blir funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. En av naboene, en 39 år gammel mann med asiatisk bakgrunn, blir pågrepet og siktet for å ha drept henne.

* 15. februar: 28 år gamle Said Bassam Chataya, kjent fra hiphop-miljøet, blir knivstukket ved Danmarks plass i Bergen ved 21.30-tiden og dør en snau time senere på sykehus. Tolv personer ble siktet i saken, én av dem for selve drapet.

* 19. februar: 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid, som var bosatt i Bærum, blir angrepet med øks på en gravlund i Haugesund. Hun dør dagen etter som følge av skadene. En 48 år gammel mann er siktet for drapet. Han er dømt 22 ganger tidligere.

* 27. februar: En 62 år gammel kvinne blir drept i en leilighet på Ellingsrud i Oslo. Kvinnens 29 år gamle sønn er i leiligheten når politiet kommer og er pågrepet og siktet for drapet.

* 12. mars: En 63 år gammel kvinne blir funnet knivdrept i en leilighet i en kommunal bolig i Nattlandsveien i Bergen. Kvinnens ektemann (59) blir knivstukket og alvorlig skadd. Sønnen deres på 36 år er siktet for drap og drapsforsøk.

* 1. april: En 30 år gammel mann blir pågrepet, siktet for å ha knivdrept sin tidligere kone i 30-årene på Strømmen i Akershus. Paret er iranske statsborgere.

* 2. april: En 40 år gammel mann blir funnet livløs i en bolig i Florø i Sogn og Fjordane. Han blir kort tid etter erklært død. En 22 år gammel mann ble noen timer senere pågrepet og siktet for drap. To dager etter drapet blir en 40 år gammel mann også siktet i saken. Både avdøde og de to siktede er norske statsborgere og bosatt i Florø.

* 27. april: En 40 år gammel mann blir funnet skutt i et bolighus i Mehamn i Finnmark. Han dør kort tid etterpå. To menn på 35 og 32 år blir pågrepet. 35-åringen regnes som hovedmistenkt og er siktet for drap, mens 32-åringen er siktet for medvirkning til drap. Både offeret og de to siktede er islandske statsborgere.

* 27. juni. To personer blir funnet drept i tilknytning til en enebolig på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen. En 41 år gammel mann ble pågrepet på stedet og siktet for drapene.

(Kilde: NTB)

– Når to mennesker er drept av noen i nærmeste familie, er det noe av det mest alvorlige vi kan utsettes for, la han til litt senere.

Les også:Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept

– Finne ut hva som skjedde og hvorfor

Ifølge Bergens Tidende er kriminalteknisk på plass og i gang med undersøkelser. Politiet vil starte avhør i løpet av kvelden og natten.

– Vi vil avhøre dem som kan gi oss noe om det konkrete hendelsesforløpet. Det er selve handlingen vi konsentrerer oss om nå. Hovedoppgaven i kveld er å finne ut hva som skjedde og hvorfor, opplyser Salvesen til NTB.

Motivet for drapet er foreløpig ukjent.

Les også:Mann varetektsfengsles etter dødsfall i Trondheim

Vil ikke sin noe om våpen og 41-åringens tilstand

Sotra er en øy i Hordaland med over 30.000 innbyggere.(Googlemap) Les mer Lukk

Politiet ønsker ikke å si noe om siktedes tilstand. De vil heller ikke gå i detalj om åstedet og om det var beslaglagt noen våpen i forbindelse med dobbeltdrapet.

Politiet har dannet seg et godt bilde av når drapet skjedde.

– Politiet jobber nå med å varsle de pårørende, opplyser politiet.

Hittil i år har politiet startet etterforskning av elleve drapssaker.

Ifølge Bergensavisen er dette det fjerde drapet i bergensområdet hittil i år.

Saken oppdateres.