Fire av Kallmyrs kunder som advokat er offentliggjort

I habilitetsgjennomgangen heter det at Justis- og beredskapsdepartementet, som er ansvarlig for norsk beredskap, ikke er kjent med saker som byr på habilitetsutfordringer. Les mer Lukk

Fire av justisminister Jøran Kallmyrs (Frp) kunder fra hans tid som advokat i Ræder har nå fritatt ham fra taushetsplikten, skriver Dagbladet.

Det kommer fram etter at Dagbladet ba om innsyn i Kallmyrs kundelister.

De fire er Redningsselskapet, Food Folk Norge AS, Oslo Airport City og Eckbos legater.

Food Folk Norge forvalter merkevaren til burgergiganten McDonald's i Norge, og Redningsselskapet er en frivillig organisasjon som er en del av beredskapen til sjøs. Kallmyr skal ha avsluttet oppdraget i Redningsselskapet tidlig i 2018.

I habilitetsgjennomgangen, som Dagbladet har fått tilgang til, heter det at Justis- og beredskapsdepartementet, som er ansvarlig for norsk beredskap, ikke er kjent med saker som byr på habilitetsutfordringer.

Les også:Kallmyr vil utvise flere kriminelle utlendinger

I gjennomgangen stilles det også spørsmål rundt Kallmyrs arbeid i saker for inkassobransjen, men kun én sak herfra ble vurdert. Den er nå hevet i rettssystemet.

Ellers fastslås det at Kallmyr selv vil vurdere sin habilitet overfor tidligere klienter, nær familie og venner, i tråd med vanlig praksis for regjeringens medlemmer.