Frp vil ha vaksinasjon som opptakskrav til barnehager

Åshild Bruun-Gundersen og Frp ønsker strengere regler om vaksinasjon i Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Fremskrittspartiet foreslår at deltakelse i vaksinasjonsprogrammet skal stilles som opptakskrav i alle offentlige barnehager.

– Når foreldre lar et barn gå i barnehagen eller skolen uten å være vaksinert, så setter man også andre barn i fare. Ingen bør ha frihet til å smitte uskyldige mennesker med alvorlige sykdommer, sier Frps helsetalsperson på Stortinget, Åshild Bruun-Gundersen til VG.

Hun får støtte av partikollega Sivert Bjørnstad fra Trøndelag Frp, som mener alle barn har rett til å gå i en barnehage hvor alle er vaksinert.

– Det er spesielt viktig for dem som av medisinske grunner ikke kan ta vaksinen, og som heller ikke tåler å bli smittet av de alvorlige sykdommene, sier han og tilføyer at private barnehager gjerne må følge etter.

– Frp må få stoppet vaksinemotstandernes mulighet til å smitte uskyldige barn med potensielt dødelige sykdommer, mener Trøndelag-politikeren.

Landsstyret i Frp har allerede stilt seg bak forslaget som også innebærer at alle flyktninger, asylsøkere og nyankomne til Norge skal tilbys vaksinasjon ved første mulige anledning. De skal også sjekkes innen tre dager etter ankomst Norge.