Dette skjedde i natt

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 29. april.

Tiltalt for trusler

En mann i 60-årene må møte i Oslo tingrett for å ha framsatt hatefulle ytringer og trusler på Facebook mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini.

Mannen står også tiltalt for å ha sendt pakker med søppel til forskjellige personer og organisasjoner, hvor det fulgte med håndskrevne lapper med trusler og rasistiske utsagn.

Sosialistene vant

Statsminister Pedro Sanchez' sosialistparti PSOE vant valget i Spania søndag. For første gang er et høyrepopulistisk parti valgt inn i nasjonalforsamlingen.

Med 99,9 prosent av stemmene telt opp har sosialistpartiet PSOE fått 28,7 prosent stemmer og 123 plasser i nasjonalforsamlingen, viser El Pais ' opptelling.

Kritiserer Norwegian

Oslo Børs kritiserer Norwegian for å ikke ha kommunisert beslutningen om å sette deres MAX 8-fly på bakken, på riktig måte.

Norwegian offentliggjorde en pressemelding og børsmelding om flyene nesten 20 minutter etter at E24 viste til selskapets pressemelding i en artikkel. I de minuttene hadde Norwegian-aksjer unormal høy omsetning. Norwegian sier de har oppdatert sine rutiner. Selskapet slapp unna med kritikk - ikke bøter eller straff.

SAS-sperre for enslige barn

SAS nekter barn å reise alene så lenge pilotstreiken i selskapet pågår.

– – Da vi skjønte at det kunne bli streik, la vi inn en embargo, altså en sperre, på barn som reiste alene fra fredag morgen. Barn som kom til flyplassen da fikk beskjed om at de ikke fikk reise alene, og det er ikke mulig å bestille reiser til barn alene så lenge streiken pågår, forklarer informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til Bergens Tidende.

Pengebruk på forsvar

Det har ikke blitt brukt så mye penger på forsvar i verden på tre tiår som i 2018, ifølge en ny rapport. USA og Kina er de som bruker aller mest på forsvar.

Globalt ble det brukt 1,8 billioner dollar på forsvar i fjor, en økning på 2,6 prosent fra 2017, ifølge det svenske forskningsinstituttet SIPRI. USA alene brukte 649 milliarder dollar på forsvar i 2018.