Dette skjedde i natt

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 28. april.

Mann funnet bevisstløs i Drammen

En mann i 60-årene ble natt til søndag funnet bevisstløs i Drammen sentrum, med skader på kroppen. Politiet opplyser til VG at tilstanden hans er kritisk.

– Han har skader som vi ikke kjenner årsaken til. Det kan være at noen har påført han skader, men det kan også være fall, sa operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB like før klokken 2.30.

IS tar på seg skylden for selvmordsbomber på Sri Lanka

Etter langvarig skuddveksling og kamp med politiet, sprengte tre menn seg i et hus i Kalmunai på østkysten av Sri Lanka lørdag. Politiet gikk til aksjon mot huset i kjølvannet av terrorangrepet første påskedag.

I en uttalelse på IS' propagandanettsted Amaq hevder gruppen at de tre mennene tilhørte dem. De utløste bombebeltene etter å ha brukt opp all ammunisjonen sin i kamp mot politiet, heter det på nettsiden.

Zuccarello sentral i Dallas-seier

Mats Zuccarello hadde to assist da hans Dallas Stars slo tilbake mot St. Louis Blues og vant 4–2.

Etter drøyt sju minutter av første periode fikk han pucken bak mål. Han tok noen kjappe høyre-venstre-finter med kølla før han sendte pucken til Hintz foran mål, og dermed sto det 1–0 for Dallas. Zuccarello hadde også assist da Heiskanen gjorde 2–0.

Oliver North ferdig som NRA-leder

Etter intern strid slutter den tidligere offiseren Oliver North som leder for våpenorganisasjonen NRA mindre enn ett år etter at han fikk toppvervet. Norths avgang kommer samtidig med at påtalemyndigheten i New York har åpnet etterforskning av NRA, som også er en mektig lobbyorganisasjon. Etterforskningen gjelder mulige økonomiske misligheter, og gruppens skattefrie status.

Tror mistenkte er i varetekt

En mann i 20-årene behandles på sykehuset for trolige stikkskader etter en hendelse på Sem i Vestfold lørdag kveld. Mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadd.

Seks menn som befant seg på samme adresse ble brakt inn og avhørt natt til søndag og tidlig søndag morgen. Til NTB sier operasjonsleder Truls Fjeld at politiet er ganske sikre på at en av de seks er gjerningsmannen. Han ønsker ikke å kommentere om de har kontroll på våpenet.