Solberg vil ikke være overdommer i VG-saken

Statsminister Erna Solberg (H) (t.v.) ble intervjuet av Svein Tore Bergestuen under SKUP-konferansen i Tønsberg fredag kveld. Foto: Ketil Bjærke / NTB scanpix. Les mer Lukk

Statsminister Erna Solberg (H) ville ikke ta stilling til det omstridte sitatet i VGs sak om dansevideoen med Trond Giske da hun gjestet SKUP-konferansen.

– Jeg har ingen grunnlag til å velge side her. Jeg vil ikke gå inn og gjøre meg til dommer i dette. Jeg tenker jeg skal passe meg for å gå inn i selve saken, svarte Solberg ifølge Medier24 da hun fikk spørsmål om hvem hun tror på av Sofie og VG-journalist Lars Joakim Skarvøy.

Sofie er kvinnen man ser på selfie-dansevideoen fra Bar Vulkan, som VG omtalte etter å ha fått tips om en bekymringsmelding om Trond Giske (Ap) med tilknytning til videoen. I VG-saken ble hun sitert på at dansingen «ble litt mye», noe hun mener hun ikke har sagt. Skarvøy har på sin side stått fast på at hun ytret dette.

I kjølvannet av saken har VG laget en intern evaluering av avisas dekning av Giske-videoen. Der feller de en knusende dom over eget arbeid og behandlingen av Sofie som kilde. Solberg beskriver det som en vanskelig sak, og sier den bør være til ettertanke for alle.

– Det er forskjell på oss profesjonelle intervjuobjekter og de som ikke er det. Alle politikere har vært i situasjonen der en journalist bruker sitat vi mener å ikke ha sagt. Det er vi vant til å krangle om, men det er ikke nødvendigvis alle, sa Solberg.

Hun kom også med et aldri så lite humoristisk stikk til VG, som brukte lang tid på den interne evalueringen og droppet å stille opp i debatter i NRK og TV 2 den kvelden den ble lagt fram.

– Jeg har lært noen ting av denne saken. Om du er i en krise og leverer en rapport, så trenger du ikke stille opp i Dagsnytt 18, være i Dagsrevyen samme dag og du kan bruke ganske lang tid på å undersøke en sak som mange ber deg om å mene noe om, sa Solberg.