Rundt 100 ulver påvist i Norge

En ulv på Langedrag Naturpark i Buskerud. Den teller naturlig nok ikke med i Rovdatas oversikt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Det er så langt i vinter påvist mellom 99 og 102 ulver innenfor Norges grenser. 64 til 66 av dem er kun påvist i Norge, viser foreløpige tall fra Rovdata.

23 til 24 ulver er påvist på begge sider av riksgrensen mot Sverige, mens tolv ulver fortsatt har uklar grensestatus.

Det er så langt i vinter dokumentert fem valpekull i helnorske revir, tre valpekull i grenserevir og to valpekull i revir der det foreløpig er uklart om grensene strekker seg på tvers av riksgrensen.

– Alle ti valpekull har tilknytning til forvaltningsområdet for ulv (ulvesonen) i Norge, og de fem helnorske er fullstendig innenfor ulvesonen, opplyser leder Jonas Kindberg i Rovdata.

De aller fleste ulvene er registrert i fylker med ulvesone i Sørøst-Norge, det vil si Hedmark, Akershus, Oslo og Østfold. Åtte ulver er påvist utenfor disse fylkene i registreringsperioden, og fem av dem er skutt i samme periode.

– De tre resterende ulvene ble sist påvist i Sogn og Fjordane i desember 2018, i Finnmark i januar 2019 og i Trøndelag i Lierne i januar 2019, sier Kindberg.