Politiet: – Grunn til å tvile på om Anne-Elisabeth fortsatt er i live

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ingen nye livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen
Det er fire måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar. Politiet har ikke vært i kontakt med antatte kidnappere siden 11. februar.

– Det er grunn for politiet å stille spørsmål og betvile om Anne-Elisabeth fortsatt er i live.

Det sa politiinspektør Tommy Brøske på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Mandag 11. februar sa politiet at det hadde vært ny kontakt med de antatte gjerningspersonene. Dette skjedde via en plattform som er bedre egnet for kommunikasjon enn den forrige.

Aktuelt:Politiet må sette straffesaker på vent som følge av forsvinningssaken

– Kan ikke utelukkes

Brøske forteller at de siden 11. februar ikke har vært i kontakt med de antatte kidnapperne.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) antas å ha blitt bortført fra sin egen bolig 31. oktober i fjor. Les mer Lukk

– Kontakten kom på en ny kommunikasjonsplattform. Til tross for flere oppfordringer til å sende livsbevis, har det ikke kommet, sa han.

Politiets hovedhypotese er fortsatt at Anne-Elisabeth ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar. Siste sikre livstegn er fremdeles 21. oktober, samme dag hun forsvant.

– Vi kan ikke utelukke at noe har gått galt under, eller i etterkant av den antatte bortføring, og at motparten derfor ikke kan sende livsbevis, fortsatte Brøske.

Les også:Politiet håper på svensk hjelp i Hagen-saken

1530 tips

Familien Hagens advokat Svein Holden sier til NTB at han ikke har planer om å ha en egen pressekonferanse torsdag.

– Jeg mener det ikke er nødvendig med noen pressekonferanse i dag, sier Holden.

Politiet har mottatt 1530 tips i saken.

De to personene som er etterlyst av politiet, som bortføringsdagen oppholdt seg utenfor Futurumbygget hvor 68-åringens ektemann Tom Hagen jobber, har fortsatt ikke meldt seg.

– Det er også gjennomført analyser for å anslå høyde på disse to mennene. Den ene mannen er 180–188 cm høy. Den andre er noe lavere, mellom 176–182 cm. Det er med andre ord verifisert at det dreier seg om to fysiske, forskjellige personene, sa Brøske.

Les også: Politiet må sette straffesaker på vent som følge av forsvinningssaken

Overvåkningsvideo: Politiet etterlyser to personer

Your browser doesn't support HTML5 video.

Overvåkningsvideo: Politiet etterlyser tre personer Les mer Lukk

Ni millioner euro

Politiet har tidligere bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta.

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:  

* Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (69) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* 15. februar opplyste politiet at det så langt ikke hadde kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.

* Det er fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* De har sendt familien et forslag til hvordan de kan formidle et livsbevis. Familien er villig til å forhandle, såfremt den får sikre opplysninger om at kvinnen lever, ifølge bistandsadvokat Svein Holden.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet hadde 1. februar fått inn over 1.400 tips i saken.

Da Anne-Elisabeth Hagen forsvant, krevde de antatte kidnapperne ni millioner euro i én kryptovaluta og kommunikasjon i en annen, skrev VG i helgen.

Ifølge avisen betalte Hagens familie et mindre pengebeløp for dialogen til den antatte motparten fra saken forsvant til saken ble offentliggjort onsdag 9. januar.

Samleside:Her finner du alt om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen