Politiet frykter at stjålet cyanid kan være dumpet

Politiet etterlyser en Mercedes Sprinter som ble stjålet fra Lørenskog stasjon. Bilen er en 2018-modell med registreringsnummer CV 88344. Lasten inneholder medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid. Foto: Privat / Politiet / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet utelukker ikke at lasten med cyanid fra en stjålet varebil på Romerike kan ha blitt dumpet. Nå advares folk som finner mistenkelige gjenstander.

Varebilen, en Mercedes Sprinter, ble stjålet onsdag kveld ved Lørenskog stasjon. Mandag morgen hadde Øst politidistrikt fremdeles ikke noe spor etter bilen. Heller ingen personer er mistenkt etter tyveriet.

I varebilen var det en plastbeholder med det ekstremt giftige stoffet cyanid. Det skulle imidlertid gå to dager før politiet ble gjort oppmerksom på at stoffet var blant lasten i den stjålne bilen.

– Vi utelukker ikke at lasten er dumpet. Om noen kommer over mistenkelige gjenstander, ber vi om at politiet varsles umiddelbart, og at det vises stor forsiktighet, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding mandag morgen.

Den stjålne lasten var en del av en forsendelse som transportøren hadde hentet i Sverige. Den besto av legemidler som skulle til flere sykehus, skrev Dagbladet i forrige uke.