Dette skjer i dag

Arkivfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 25. februar.

Kongeparet til ski-VM

De ihuga skientusiastene kong Harald og dronning Sonja gleder seg til VM på ski i Seefeld i Østerrike, og de kommer dit mandag.

De to første øvelsene for kongeparet blir mest sannsynlig kvinnenes 10-kilometer og damenes lagkonkurranse i hopp tirsdag.

Pence til Colombia

USAs visepresident Mike Pence drar til Colombia for å vise støtte til Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaido. Samtidig møtes de 14 medlemslandene i Lima-gruppen i Colombia for å diskutere den pågående krisen.

Pompeo varslet lørdag at USA vil «iverksette tiltak» mot dem som motsetter seg «den fredelige gjenopprettelsen av demokratiet» i Venezuela.

Næringsministeren til Malaysia

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) reiser til Malaysia, Singapore og Hongkong. Besøket starter i Malaysia mandag, med påfølgende program i Singapore onsdag.

I Hongkong taler næringsministeren på The Economists «Asia Trade Summit 2019» torsdag.

Nye Taliban-samtaler

Det skal etter planen holdes nye samtaler mellom USA og Taliban. USAs spesialutsending Zalmay Khalilzay skal møte Taliban-representanter ved deres politiske kontor i Qatars hovedstad Doha.

Begge partene har fortsatt krigshandlingene til tross for de pågående forhandlingene, med nesten daglige angrep fra Taliban mot Afghanistans militære styrker.