Samboer siktet etter at kvinne ble funnet død på Sortland

Politiet på stedet der en mann er siktet etter at en kvinne i 60-årene ble funnet død på en adresse i Sortland kommune i Vesterålen. Politiet sier at dødsfallet er mistenkelig. Foto: Roger Vagle / Bladet Vesterålen / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann er siktet etter en kvinne i 60-årene ble funnet død på en adresse på Sortland i Vesterålen. Mannen nekter straffskyld.

Mannen i 50-årene er pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. Den siktede og avdøde var samboere.

– På bakgrunn av de opplysningene vi innhentet på stedet valgte vi å pågripe mannen umiddelbart, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer i Nordland politidistrikt til NTB.

Mannen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, opplyser mannens forsvarer Stian Paulsen til NRK.

Bekymringsmelding

Politiet fikk en bekymringsmelding fra et familiemedlem av kvinnen rundt klokken 18 lørdag kveld, da vedkommende ikke hadde fått kontakt med henne over en viss periode.

Politiet rykket ut til adressen i Sortland for å gjøre en velferdssjekk rundt klokken 19 samme kveld. Da de kom til stedet, ble de møtt av en mann som ga dem informasjon om at kvinnen var død.

Når kvinnen avgikk med døden er ennå ikke kjent for politiet.

– Hva som har forårsaket dødsfallet vil videre etterforskning kunne avdekke, sier Hammer.

Aktuelt: Alle løslatt etter dødsfall på Sortland

Obduksjon

Kvinnen vil bli obdusert mandag. Den siktede vil bli begjært varetektsfengslet samme dag. Begge personene er kjent for politiet fra før. De tilhørte et rusmiljø, ifølge politiet.

Politiet iverksatte etterforskning lørdag kveld. Etterforskere og krimteknikere er sendt fra Bodø for å bistå lensmannskontoret på Sortland. Politiet gjennomfører kriminaltekniske undersøker på stedet og rundspørringer i området søndag kveld.