Nye medlemmer i NTBs språkprisjury

NTBs språkpris får ny jury. Øverst fra venstre: Christine Calvert i Tekstdoktor, direktør i Språkrådet Åse Wetås, Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås, språkansvarlig i NTB Rune Wikstøl og juryleder Therese Manus, leder i Kommunikasjonsforeningen. Foto: Thomas Brun, Heiko Junge, Mariam Butt Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Direktørene i Språkrådet og Fritt Ord går inn i juryen som deler ut NTBs språkpris. Prisen har vært delt ut siden 2007.

Sammen med tekstdoktor Christine Calvert går språkrådsdirektør Åse Wetås og Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås inn i juryen for NTBs språkpris.

– Vi er glade for å ha fått inn så faglig sterke personer som Calvert, Åmås og Wetås i juryen. Jeg har store forventninger til den nye juryen, sier sjefredaktør Mads Yngve Storvik i NTB.

NTBs språkpris ble opprettet i 2007 og gis hvert år til en journalist eller en annen aktør som markerer seg med et særlig godt språk i mediene.

– Det er viktig å løfte fram de beste tekstene og de skarpeste skribentene. På den måten synliggjør vi det gode språket, sier språkrådsdirektør Åse Wetås.

Ny i juryen er også kursutvikler og foredragsholder Christine Calvert, som driver firmaet Tekstdoktor.

Leder i Kommunikasjonsforeningen, Therese Manus, fortsetter som juryleder. Også Rune Wikstøl, som til daglig er språkansvarlig i NTB, fortsetter.

Språkprisen deles ut under Nordiske Mediedager i Bergen, som finner sted i mai.

Fristen for å nominere kandidater til NTBs språkpris er 31. januar, og det er åpent for alle å nominere.