Ellingsrud-drapet: – Ville bare rispe ham i kinnet

– Jeg ville bare rispe ham i kinnet, sa 24-åringen i Oslo tingrett da rettssaken mot ham startet. Han er tiltalt for å ha drept 20 år gamle Arvin Taravaty.

Taravaty ble knivstukket i halsen og overkroppen ved T-banestasjonen og senteret på Ellingsrud 7. september i fjor. 20-åringen ble innlagt på Ullevål sykehus med livstruende skader og døde to dager senere. Ifølge tiltalen ble han knivstukket på høyre side av halsen slik at hovedpulsåren ble truffet.

Den 24 år gamle mannen som er tiltalt for drapet, erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet tirsdag, men erkjenner de faktiske forholdene. Ifølge NRK reagerte flere av de oppmøtte på tiltaltes fremtoning og på at han smilte da han nektet straffskyld.

– Jeg ville bare rispe ham i kinnet, sa tiltalte, som i retten ikke kan huske hvorfor han ville det eller hva han ønsket å oppnå. Han definerer «å rispe» som «så vidt å komme borti noen». Han fortalte at han alltid går med kniv fordi han pleide å omgås «kriminelle og ustabile folk», melder TV 2.

24-åringen og den drepte 20-åringen skal ha hatt en konflikt knyttet til en jente.

Den tiltalte ble etterlyst internasjonalt med navn og bilde etter drapet. 16 dager etter drapet ble han pågrepet på Gardermoen.

I tiden fra hendelsen ved Ellingsrud T-banestasjon til han ble pågrepet på Gardermoen skal han ifølge politiet ha oppholdt seg i Marokko. Tiltalte er en kjenning av politiet.

Det er satt av fire dager til rettssaken.