To nye menn pågrepet etter voldssak i Bergen

En 52 år gammel mann er kritisk skadd etter en voldsepisode i Bergen mandag. Fire menn er pågrepet, men en av dem ble tirsdag kveld løslatt.

Tirsdag kveld opplyser politiet til Bergensavisen at totalt fire personer er blitt pågrepet i forbindelse med saken. En mann i 20-årene er siktet for grov kroppsskade. En annen mann i 20-årene er siktet for falsk forklaring og en mann i 40-årene er siktet for grov kroppsskade.

En 49-åring som var siktet for grov kroppsskade, er løslatt etter avhør.

– De to siste ble pågrepet tirsdag kveld, opplyser politiadvokat Kristine Knutsen-Berge.

Fremdeles kritisk

Ifølge politiadvokaten vil den siktede som ble først pågrepet, muligens blir fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Den 52 år gamle mannen ble funnet skadd i nærheten av Fyllingsdalen kirke i 19-tiden mandag. Han ble brakt til Haukeland universitetssjukehus. Tilstanden hans er fremdeles kritisk, opplyser sykehuset tirsdag kveld.

Rolf Knudsen representerer den 49 år gamle mannen som er løslatt. Mannen nekter straffskyld.

– Det var en riktig beslutning fra politiet å løslate min klient. Han er lettet, men hans tanker går nå til fornærmede, og han håper alt det beste for ham, sier Knudsen til Bergensavisen.

Avhør

– De to første siktede er registrerte hos oss og kjent fra tidligere, men jeg kan ikke gå nærmere inn på hva slags forhold det omfatter, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om de kjente 52-åringen fra før.

– Vi har ingen opplysninger om at noen av de involverte tilhører noe spesielt miljø og ønsker heller ikke å gå nærmere inn på dette nå av hensyn til etterforskningen, sier hun.

Fredrik Verling representerer den siktende mannen i 20-årene.

– Min klient har vært i avhør og har forklart seg, men jeg ønsker ikke å kommentere hva han har forklart eller hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Verling til Bergensavisen.

Skogområde avsperret

Etterforskningen rettes også mot om det kan være andre gjerningspersoner involvert.

– Dette er en alvorlig hendelse, og politiet har derfor satt inn mye personell til å jobbe med saken. Våre teknikere er ferdige med undersøkelsene i det avsperrede skogsområdet der den skadde mannen ble funnet. Det er gjort sporsikring, men vi kan ikke gi noen opplysninger om det ble gjort noen funn av interesse, sier Knutsen-Berge.

Politiet ber om at de som har opplysninger i saken, tar kontakt.