To menn knivstukket i Oslo

To menn ble knivstukket og en gutt ble ranet med kniv på Grønland og Tøyen i Oslo lørdag. Politiet tror det er sammenheng mellom sakene.

Lørdag ettermiddag rundt klokken 17.30 ble to menn i begynnelsen av 20-årene knivstukket i Smalgangen på Grønland i Oslo. Drøye to timer senere ble en gutt i midten av tenårene ranet med kniv på Tøyen av en gjeng på åtte personer. Ranerne skal ha fått med seg mobiltelefoner.

– Vi er ikke kommet i kontakt med de åtte. Det tyder på at det kan være de samme som var med på knivstikkingen i Smalgangen tidligere i kveld, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til VG.

De to på Grønland er sendt til Oslo universitetssykehus Ullevål sykehus for kontroll. De skal ikke være alvorlig skadd. Politiet har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-årene i forbindelse med knivstikkingen.

Knivstikkingen fant sted under brua ved nedgangen til T-banestasjonen på Grønland i Oslo, og politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

Drøye to timer senere opplyste politiet om knivranet på Tøyen T-banestasjon. Flere politipatruljer har søkt etter de åtte, men ingen er pågrepet.

Politiet har også vært i aksjon etter en episode på Hellerud etter at en person viste fram en pistol på T-banen. Det skal ha vært ytterligere to sammen med vedkommende, men politiet har foreløpig ikke klart å spore opp disse.