Flere personer knivstukket i Oslo

Flere personer er blitt knivstukket og ranet med kniv på Grønland og Tøyen i Oslo lørdag. Politiet tror det er sammenheng mellom sakene.

Lørdag ettermiddag rundt klokken 17.30 ble to personer knivstukket i Smalgangen på Grønland i Oslo. Drøye to timer senere ble en person ranet med kniv på Tøyen av en gjeng på åtte personer. Ranerne skal ha fått med seg mobiltelefoner.

– Vi er ikke kommet i kontakt med de åtte. Det tyder på at det kan være de samme som var med på knivstikkingen i Smalgangen tidligere i kveld, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til VG.

De to på Grønland er sendt til Oslo universitetssykehus Ullevål sykehus for kontroll, og politiet har pågrepet en person i forbindelse med knivstikkingen.

Knivstikkingen fant sted under brua ved nedgangen til T-banestasjonen på Grønland i Oslo, og politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

Drøye to timer senere opplyste politiet om knivranet på Tøyen T-banestasjon. Flere politipatruljer søker nå etter de åtte.

Politiet har også vært i aksjon etter en episode på Hellerud etter at en person viste fram en pistol på T-banen. Det skal ha vært ytterligere to sammen med vedkommende, men politiet har foreløpig ikke klart å spore opp disse.