Mille-Marie Treschow er død

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mille-Marie Treschow er død
Den 64 år gamle skogeieren og forretningskvinnen Mille-Marie Treschow gikk bort lørdag, opplyser eier og styreleder i Treschow-Fritzøe, Michael Stang Treschow.

– Det er med stor sorg vi må meddele at mamma Mille-Marie Treschow døde etter sykdom lørdag 29. september, 64 år gammel, sier eier og styreleder i Treschow-Fritzøe, Michael Stang Treschow i en pressemelding.

Mille-Marie Treschow ble født 3. april 1954 i Larvik som datter av brukseier Gerhard Aage Treschow og Nanna Meidell. Hun var en høyt respektert og anerkjent brukseier og forretningskvinne, som i 1986 overtok Treschow-Fritzøe AS etter sin far.

Med utgangspunkt i Larvik-området ledet Treschow en omfattende samling av næringsvirksomheter. Dette omfatter store skog- og jordeiendommer, industri, handel og videre.

Mille Marie Treschow var gift med Stein Erik Hagen fra 2004 til 2012. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Les mer Lukk

– Mor hadde et stort hjerte for Treschow-Fritzøe og alle som jobber her. Hun har hatt stor betydning for utviklingen av selskapet fra et tradisjonelt skogsdriftselskap til et moderne industrikonsern. Selv om hun var ute av den daglige drift var hun sterkt engasjert i selskapet. Det var dette hun levde og åndet for, sier sønnen som ber om at familien får fred.

Ifølge Kapitals senere års opplisting av rike mennesker var hun den femte rikeste kvinne i Norge. Treschow eide og bodde på Fritzøehus slott, som er blitt gjenstand for omfattende restaurering og modernisering.

Tidligere ordfører i Oslo, Fabian Stang, sier til Dagbladet at han ikke hadde sett for seg at det skulle ende slik.

– Det er veldig vondt. Forholdene lå nå til rette for at hun skulle få tenke litt på seg selv og ikke bare bedriften. Jeg hadde håpet hun skulle få mange fine år med sine barn og barnebarn etter hvert, men slik ble det dessverre ikke, forteller han til Dagbladet.

Treschow giftet seg tre ganger, sist i 2004 med Stein Erik Hagen. I august 2012 ble det gjort kjent at Treschow og Hagen hadde tatt ut separasjon. Hagen har senere kommet ut som bifil.