Værmelding Møre og Romsdal og Trøndelag: Regn og vind hele uka

En klar dag i Trøndelag: Fra Blåhøa i Oppdal kommune. Den kommende uken er det ventet mest vind og regn i regionen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Kraftig vind og regnbyger preger dagene som kommer. Minusgrader i indre strøk kan gi glatte veier.

– Lørdag kommer en ny front med kraftig vind fra sørvest og etter hvert mer sterk kuling i Midt-Norge. Det blir jevnt med regn og regnbyger gjennom hele helgen, sier statsmeteorolog Magni Svanevik i Meteorologisk institutt

Det er kysten som får det hardeste været, mens det i indre strøk er ventet minusgrader, spesielt om nettene og i høyden. Meteorologen oppfordrer bilistene om å være obs på glatte veier.

– Været i Midt-Norge blir litt det samme som på Vestlandet. Tirsdag blir det varmere luft igjen, men fortsatt med regn og en god del vind som varer utover uka.

Høstferie

I deler av landet starter høstferien allerede førstkommende helg, mens i både Trøndelag og Møre og Romsdal er det skolefri først fra uke 41.

På Vestlandet er det varslet et glimt av sol førstkommende fredag, likevel blir det ikke høye temperaturer å snakke om. Og i løpet av helgen er det nye lavtrykk på vei inn.

– I løpet av lørdagen kommer det trolig 30–40 millimeter regn. Det er jo ikke all verdens for Vestlandet, men det blir vått, ifølge meteorologen.

Her blir også kaldt vær og dermed minusgrader og snø i fjellet.

Østlandet

Sørlandet og Østlandet ligger i le for det våte været som herjer Vestlandet, Midt-Norge og Nordland. Det er varslet noe snø i fjellet, men foreløpig blir det neppe noe skiføre å skryte av.

I Nord-Norge er det Nordland som får det våteste og sureste været de kommende dagene. Deretter vil temperaturene synke.

– I Troms og Finnmark kan det egentlig komme snø helt ned til fjæresteinene, mens i Nordland ligger snøgrensa på rundt 400 meter, sier meteorologen.