Stort ras i Hordaland – bil tatt av massene

Et stort jordras tok med seg en bil da det raste over Liavegen og ned til sjøen onsdag. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Scanpix Les mer Lukk

En bil er tatt av et stort ras i Samnanger i Hordaland og ført ut i sjøen. Føreren var ikke i bilen da ulykken skjedde.

Politiet fikk melding om raset like før klokken ti onsdag.

– Det har gått et ras over Liavegen, hvor det er en bil som er tatt og ført ut i sjøen. Det var ingen personer i bilen, og den sto parkert da raset gikk, sier operasjonsleder Stein Rune Ø. Halleraker i Vest politidistrikt til NTB.

Bakgrunn: Stengte veier og vann i boliger i Hordaland

Politiet opplyser at de har kontroll på bileieren. Nødetatene er på stedet. Så langt er det ukjent om flere er tatt av raset, men det har ifølge politiet ikke kommet meldinger om savnede personer.

Dykkere og søkehunder

Politiet vet så langt ikke hva årsaken til raset er. Her er hjelpemannskaper i aksjon ved rasstedet. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Scanpix Les mer Lukk

– Raset har et stort omfang, og det er derfor sendt ut dykkere og søkshunder fra Bergen for å søke gjennom og innhente flere opplysninger om raset, sier operasjonslederen.

Politiet vet så langt ikke hva årsaken til raset er. Området har vært preget av mye nedbør det siste døgnet, og det har tidligere blitt sendt ut farevarsler fra NVE for Vestlandet.

Veien skal være en liten vei som er lite brukt.