Ti tiltalt for grov dopingkriminalitet

Your browser doesn't support HTML5 video.

- En av de største dopingsakene i Norge
I alt ti personer er tiltalt for grov dopingkriminalitet som ledd i aktivitetene til det som skal være en organisert kriminell gruppe i Bergens-distriktet.

Saken har vært etterforsket siden 2015, og politiet omtaler den som en av Norges største dopingsaker.

– Saken er en av de største dopingssakene som er etterforsket i Norge. Politiet har opprettet straffesaker mot mer enn 100 personer som følge av etterforskningen, sa politiadvokat Kristin Harstad da pressekonferansen startet, ifølge Bergens Tidende.

De involverte personene er i hovedsak menn i 20-45-årsalderen, bosatt i Hordaland, Sogn og Fjordane og Buskerud. De fleste er norske statsborgere, og noen av dem er kjent for politiet fra før, ble det opplyst på pressekonferansen.

– Omsetningen har i hovedsak foregått på nett. Under etterforskningen er det blitt opprettet fem straffesaker mot ansatte i politiet. Tre av sakene er henlagt, og to er avgjort med forelegg, opplyste etterforskningsleder Hege Garberg Natland.

«Et enormt dopingbeslag» på et loft

Saken begynte å rulle etter et beslag i en privatbolig 30. november 2015. Da gjorde politiet i Bergen det Bergensavisen omtalte som «et enormt dopingbeslag» på et loft i Bergen. Et titalls menn i 20-30-årsalderen fra Bergens-området ble siktet for grov dopingforbrytelse i kjølvannet av beslaget.

Rettssaken mot tre av de tiltalte starter 10. september, mens de sju andre må møte i retten like over nyttår, skriver Bergensavisen. Bergen tingrett har satt av 114 rettsdager fra 7. januar til 28. juni neste år til behandlingen av saken.

Statsadvokat Trond Høvik, som skal være aktor i begge sakene, sier tiltalene ble tatt ut i sommer.