Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 30. august.

Mann omkom i boligbrann i Trøndelag

En mann i 50-årene omkom i en boligbrann i Malm sentrum i Trøndelag. Det var en kvinne i tenårene, som også bodde i eneboligen, som meldte ifra om brannen. Hun klarte å komme seg ut fra andre etasje på egen hånd.

Den unge kvinnen er ivaretatt av helse.

Måling: Ap styrker seg og regjeringen mister flertallet

I en ny måling gjort for Vårt Land går Venstre og KrF tilbake og havner under sperregrensen, mens Ap rykker fram med hele 2,9 prosentpoeng til 24,4 prosent. Dermed ville regjeringen ha mistet flertallet.

– Dette bekrefter utviklingen gjennom sommeren. Velgerne ser i en ny retning, sier Jonas Gahr Støre.

Amerikansk soldat ga drone og hemmelige dokumenter til IS

En amerikansk soldat med base på Hawaii innrømmet i retten at han har hjulpet terrororganisasjonen IS ved å gi dem en drone og flere klassifiserte dokumenter.

Onsdag lokal tid erklærte 35 år gamle Ikaika Kang seg skyldig i alle de fire anklagene påtalemyndigheten har reist mot ham.

NAFTA-samtaler fortsetter på ministernivå torsdag

Canada og USA vil fortsette handelssamtalene på ministernivå torsdag, opplyste Canadas utenriksminister Chrystia Freeland.

– Våre representanter er i samtaler nå, og møtet vil pågå til veldig sent på kvelden. Kanskje vil det vare hele natten, sa Freeland til pressen onsdag kveld lokal tid.

Duket for Williams-duell

Serena Williams kjørte i natt over tyske Carina Witthöft og sikret avansement til tredje runde i US Open. Der hun møter hun sin søster Venus Williams, som tidligere på dagen tok seg videre mot Camila Giorgi.

Kampen mellom Williams-søstrene er den første siden de møttes i Australian Open i fjor. Serena sier de to gjerne skulle møttes lenger ut i turneringen, men at «det ikke er verdens undergang». Kampen går av stabelen fredag kveld.