Dette skjer i dag

Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 29. august.

Våpenhvile i Øst-Ukraina

En ny våpenhvile skal etter planen tre i kraft i Øst-Ukraina. Konflikten har siden den begynte i april 2014 krevd over 10.000 liv.

En fredsavtale fra 2015 har redusert konfliktnivået noe, men avtalen er ikke implementert helt ut, og sammenstøtene har fortsatt til tross for en rekke våpenhviler.

Brexit-presentasjon i Overhuset

Storbritannias brexit-minister Dominic Raab forklarer seg i Overhuset om framgangen i forhandlingene med Brussel.

Ifølge EUs forhandlingsleder Michel Barnier er EU-kommisjonen og regjeringen i London i siste fase av forhandlingene om britenes utmelding av unionen.

McCains båre legges til syning

Den avdøde amerikanske senatoren John McCains båre legges til syning i hans hjemstat Arizona. Krigshelten bisettes ved krigsskolen i Annapolis i Maryland førstkommende søndag, og rett før han døde ga han beskjed om at president Donald Trump var uønsket i bisettelsen.

Gullbryllup for kongeparet

Kongeparet giftet seg i Oslo domkirke i 1968, og i dag feirer de og familien gullbryllupet i samme kirke. Statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kulturminister Trine Skei Grande (V) og flere andre statsråder er blant gjestene.

Festgudstjenesten vil bli vist direkte på NRK.

Filmfestival i Venezia

Det er duket for den 75. filmfestivalen i Venezia. Den varer fram til 8. september, og under festivalen har blant annet den Netflix-finansierte filmen «22 July» premiere. Filmen er basert på Åsne Seierstads bok «En av oss».