Savnet mann hentet med Sea King på Hvaler

Luftforsvarets Sea King helikopter deltar i søket etter en savnet mann på Hvaler natt til søndag. Foto: Morten Holm /NTB scanpix Les mer Lukk

En savnet mann i 20-åra som hadde gått seg fast i skogen ved Bøbakke på Kirkøy på Hvaler, er hentet ut av Sea King helikopter og skal være i god form.

Det melder Øst politidistrikt på Twitter klokka 2.40, knapt tre kvarter etter at de begynte å søke etter mannen i skogen ikke langt fra utløpet av Hvalertunnelen på Kirkøy.

Politiet kjenner ikke til alle omstendighetene rundt hva som egentlig har skjedd.

– Vi ble kontaktet av vennegjengen hans. Han skal først ha sagt til dem på telefon klokka 1.15 på natta at han var skadd og ikke klarte å komme seg ut til hovedveien. Så har han gått tom for batteri. De hadde hørt ham rope i skogen, sier operasjonsleder Arild Ruud i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet kom seg til stedet med to patruljer. Mannen ble stemmelokalisert, men grunnet vanskelig terreng var det vanskelig å komme til. Dessuten kunne bare politiet høre ham rope – han hørte ikke dem. Dermed ble det besluttet å tilkalle Sea King helikopter for å søke etter ham fra lufta.

Det er ikke kjent hvorfor mannen befant seg alene ute i terrenget natt til søndag, men politiet påpeker at det aktuelle området er kort avstand fra Skjærhalden der bandene Trang Fødsel og Postgirobygget tidligere på kvelden hadde konserter.