E-sport-utøvere anmeldt for å ha svindlet til seg premiepenger

Det aktuelle e-sport-laget skal blant annet ha jukset i Counter-Strike-turneringer under det årvisse datatreffet The Gathering på Hamar. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Sju personer i et e-sport-lag skal ha jukset seg til premiepenger, reisestøtte og hotellopphold. Telenorligaen har politianmeldt flere av spillerne.

Fredag meldte Telenorligaen at de har kommet til en dom i det de kaller tidenes største jukseskandale i ligaen, melder nettstedet Gamer.no. Et førstedivisjonslag i Counter-Strike skal systematisk ha jukset i flere store turneringer.

– De har brukt en rekke metoder. Fra enkle grep som å ha en hjelper på øret, til avansert teknisk juks. De har brutt seg inn i servere de ikke skal ha tilgang til og har gjennom jukset svindlet til seg premiepenger for flere titalls tusen kroner i store turneringer som Telenorligaen, The Gathering og King of Nordic, forteller liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg i Telenorligaen til NTB lørdag.

I tillegg til premiepenger skal e-sport-laget også ha fått reisestøtte til flere utenlandske spillturneringer og betalt hotellopphold. Til sammen er sju personer identifisert av Telenorligaen, som har sanksjonert spillerne. To bakmenn og en spiller er utestengt på livstid. Én spiller er utestengt i fem år, og én spiller i tre år. To spillere er utestengt i ett år. Rostvåg forteller at Telenorligaen har politianmeldt flere av spillerne, og han antar at flere av turneringene laget har deltatt i vil gjøre det samme.

– Du kan sammenligne dette med å dope seg, bare det er snakk om programkode. Det er første gang vi har avdekket at noen har gått såpass systematisk til verks, sier han.

Les også: I dag er politiet bevæpnet i Oslo