I dag er politiet bevæpnet i Oslo

Fargerikt under Oslo Pride Parade som gikk fra Grønland til Spikersuppa. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

På grunn av store folkemengder i sentrum i forbindelse med Pride-arrangementene, er det innført bevæpning av politiet i Oslo.

– Vi har innført generell bevæpning i Oslo, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

I fjor hadde paraden 124 påmeldte foreninger, bedrifter og organisasjoner. I år har antall påmeldte økt til 138, og paraden kan dermed notere seg ny rekord. Arrangøren opplyser at det var om lag 40.000 deltakere og 200.000 tilskuere i selve paraden.

– Jeg tipper det er ny rekord i antall deltakere også. Det er kjempedeilig at så mange har møtt opp, sa paradesjef Gry Anh Holme til NTB etter at paraden hadde ankommet Spikersuppa lørdag.

Paraden kan beskrives som en bred samfunnsmønstring som i tillegg til å være en gigantisk folkefest, er en politisk markering av mangfoldet av kjønnsuttrykk, seksualitet, identitet og legninger.

– Det er allerede gitt et spesielt samtykke for bevæpning innenfor ring 1, men som følge av alle arrangementene i Oslo i dag er det gitt en generell tillatelse utenfor ring 1 også, sier Hausvik som ikke kan si noe om hvor lenge bevæpningen vil vare.

Paraden var ferdig klokken 15 i dag, men det er flere Pride-relaterte arrangementer utover kvelden og i morgen.