TV 2 hyrer inn eksterne granskere

TV 2 hyrer inn eksterne granskere etter at en av kanalens ansatte ble siktet for å ha underslått 15 millioner kroner fra egen arbeidsgiver. Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Les mer Lukk

TV 2 hyrer inn eksterne granskere etter at en ansatt ble siktet for å ha underslått 15 millioner kroner fra egen arbeidsgiver.

– Vi har bedt om bistand fra selskapet EY for å gjennomgå saken slik at vi får et svar på hvordan dette skjedde, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Bergens Tidende.

Hun understreker at etterforskningen av selve saken gjennomføres av politiet.

– TV 2 skal ikke drive egen etterforskning. Det er likevel naturlig at vi går grundig gjennom rutinene for å komme til bunns i hvordan dette kan ha skjedd, sier Willand.

TV 2-medarbeideren ble i Bergen tingrett fredag varetektsfengslet i to uker. Mannen er siktet for å ha bestilt utstyr og latt TV 2 betale for det. Totalt har utstyret en verdi på rundt 15 millioner kroner, ifølge siktelsen. Da politiet aksjonerte, ble lageret hans tømt for store mengder utstyr.

– Så langt har mye av tiden gått med til å sikre gjenstander fra lageret hans. Vi holder muligheten åpen for at det kan være andre involverte, sa politiadvokat Anders Hoff i Vest politidistrikt tidligere denne uken.