Salmonellautbrudd blant hester sprer seg fortsatt

Myndighetene har fortsatt ikke fått bukt med det store salmonellautbruddet blant hester. Les mer Lukk

Myndighetene har fortsatt ikke fått bukt med det store salmonellautbruddet blant hester. Mattilsynet har hittil båndlagt 26 dyrehold.

Utbruddet av Salmonella typhimurium har pågått i snart tre uker, og Veterinærinstituttet har hittil analysert over 1.000 prøver i forbindelse med utbruddet, skriver Nationen.

«Det er foreløpig ikke mulig å kartlegge hvor salmonellasmitten har kommet fra», opplyser instituttet.

– Utbruddet er stort, og det oppdages stadig nye smittede hestehold. Kontakter til de smittede hesteholdene må undersøkes så det er ennå ikke mulig å si at man har kartlagt eller undersøkt alle smittede hestehold, sier beredskaps- og sikkerhetsdirektør Jorun Jarp ved Veterinærinstituttet.

Mattilsynet har foreløpig båndlagt 26 dyrehold, mens 37 dyrehold er utenfor mistanke. Å båndlegge et dyrehold betyr at dyrene på gården ikke får flyttes vekk fra gården, og at nye dyr ikke får komme inn.

– Vi vil ikke at dette skal spre seg mer enn det allerede har gjort. Båndlegging av dyrehold er et føre-var-tiltak som skal fryse situasjonen og sikre at smitten ikke brer seg, sier seniorrådgiver Julie Enebo Grimstad i Mattilsynet.