Lederskikkelse i Young Bloods dømt til seks år i fengsel

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

En 26 år gammel mann som er utpekt som sentral i den kriminelle gjengen fra Holmlia i Oslo, er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel.

Norsk-syreren er dømt for salg og oppbevaring av over 250 kilo med hasj, skriver VG.

I mars 2016 fant politiet en bil full med hasj i en garasje på Abildsø i Oslo. Politiet sikret spor og DNA på stedet. Mannens DNA ble funnet på flere gjenstander inne i garasjen.

– Retten er etter dette ikke i tvil om at tiltalte var med på å oppbevare minst 253 kilo hasj i garasjen. Han var med fra første stund, skriver Oslo tingrett i dommen.

Tidligere er to menn i 20-årene fra Holmlia dømt til lange fengselsstraffer i samme sak. Begge har anket dommene til Borgarting lagmannsrett. Det er ikke kjent om 26-åringen også anker.

En fjerde tiltalt har ikke politiet klart å stevne. To ganger er det blitt planlagt en rettssak mot vedkommende, men begge gangene har han reist ut av landet.

Mannen som nå er dømt, står registrert med 47 forhold i politiets straffesaksregister. For elleve år siden dukket han opp i en bildemappe fra politiet med utpekte gjengmedlemmer i Oslo. Flere av dem blir i dag regnet som sentrale aktører i Young Bloods.