Ny hetebølge treffer Norge

Meteorolog: – Nå blir alle værvinnere

Årets sommervær har gitt gode badeforhold i Oslofjorden. Les mer Lukk

Lite eller ingen regnbyger i sikte. Varme eller stigende temperaturer. Slik lyder langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt. 

– Alle blir værvinnere nå. Det er i alle fall ingen som er ordentlige værtapere. I løpet av de neste ti dagene vil alle ha fått besøk av sola og få oppleve enten stigende eller fortsatt varme temperaturer, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt, Kristian Gislefoss, til ABC Nyheter.

Sjekk været der du bor

– Det blir et fantastisk vær

Ifølge Gislefoss er det også få som vil måtte finne frem paraplyen med det første. Langtidsvarslet for hovedstaden viser at det skal bli mellom 20 og 31 grader på dagtid frem til neste lørdag.

– Det blir et fantastisk vær i Sør-Norge med fortsatt høye temperaturer. Fredag og lørdag blir det litt mindre varmt, men så vil temperaturen stige ytterligere igjen søndag og mandag. Det vil ligge rundt 25-30 grader, men mange steder kan det bli over 30, sier Gislefoss.

Les også: Her slår UP til i sommer

Sjeldne prognoser

Han forteller at det ikke er ofte prognosene viser så pent vær i absolutt hele landet.

– Vi har et veldig langt land. Det er ikke så ofte vi har fint vær fra Lindesnes til Nordkapp, sier han, og legger til:

– I nord har de hatt en begredelig juni. Men også her blir det lettere vær utover lørdagen, og søndag ser ganske bra ut. Det kan bli litt regnvær mandag, men så blir det bare bedre og bedre utover tirsdag og onsdag, sier Gislefoss.
I Nordland, Troms og Finnmark kan det bli opp mot 20 grader i indre strøk utover i neste uke,

Stor skogbrannfare

Det varme og skyfrie været skaper imidlertid en utfordring i forhold til skogbrannfare. Fredag meldte Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) at beredskapen mot skogbrann høynes i Sør-Norge.

– Det regnet som har kommet, er ikke nok til å fjerne skogbrannfaren, sier seksjonssjef Hans Kristian Madsen i DSB.

Oslo brann- og redningsetat oppfordrer på sosiale medier til være forsiktig med ild i naturen i dagene framover.

Les også: Meteorolog: Fortsatt ekstrem brannfare