Dette skjer i dag

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 29. juni.

Kan bli streik

Åtte lufthavner må innstille all trafikk fra klokken 10 hvis ikke Riksmekleren klarer å løse pensjonsfloken mellom Spekter og LO stat og YS Spekter.

Fristen gikk ut ved midnatt, men partene mekler ennå. Streikeuttaket omfatter 240 medlemmer både på små og større flyplasser.

EU-toppmøte

I dag er siste dag av EUs toppmøte i Brussel. Unionens stats- og regjeringssjefer, unntatt Storbritannias statsminister Theresa May, skal diskutere status i brexitforhandlingene. Det skal også holdes et eget toppmøte for eurolandene for å diskutere reformer.

Torsdagens møte ble kaotisk, men etter mer enn 13 timer kom EUs ledere i havn med en avtale om hvordan strømmen av flyktninger og migranter i Middelhavet skal håndteres.

Informerer om Østlandsbanen

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen orienterer klokken 12 om arbeidet rundt styrkingen av persontogtilbudet på Østfoldbanen på kort sikt.

Solvik-Olsen vil orientere og svare på spørsmål, sammen med fagfolk fra relevante underliggende etater og virksomheter i jernbanesektoren.

Ny IOM-leder i FN

FNs organisasjon for migrasjon (IOM) skal velge ny leder.

President Donald Trumps kandidat Ken Isaacs ligger best an, til tross for at han anklages for å være klimaskeptiker og for å ha skrevet muslim-fiendtlige Twitter-meldinger.