Mann tiltalt for drapsforsøk etter skyteepisode i Tydal i fjor

Personell fra Fjellredningen i Tydal deltok i forbindelse med skyteepisoden på en hytte i Tydal i Trøndelag i fjor. Foto: Håvard Haugseth Jensen / Adresseavisen / NTB scanpix Les mer Lukk

En 51 år gammel mann er tiltalt for drapsforsøk på en mann i 60-årene etter skyteepisoden på en hytte i Tydal i Trøndelag i 22. mai i fjor.

Til Adresseavisen forteller politiet at det var fire menn på hytta da et festlig lag endte i diskusjon. Den 51 år gamle mannen satte seg på snøscooteren sin og kjørte til sin egen hytte, rundt 400 meter unna. Der hentet han våpenet, et salonggevær kaliber 22, og vendte tilbake.

Først skal han ha rettet verbale trusler mot dem som var i hytta. Så endte situasjonen med to geværskudd.

Fornærmede, en mann i 60-årene, ble ifølge politiet skutt i mageregionen. I tillegg skal den skadde ha avfyrt et skudd med en rifle. I hvilken rekkefølge dette skjedde, blir trolig et viktig tema når saken kommer opp i retten 10. september.

Mannen i 60 årene ble alvorlig, men ikke livstruende skadd. Skuddet han fyrte av, gikk ut av hytta etter å ha passert gjennom vinduskarmen.

Politiet har tidligere opplyst at begge to var siktet for drapsforsøk. Nå er altså tiltalen mot 51-åringen klar. I tillegg til drapsforsøk er han tiltalt for å ha kjørt snøscooteren i beruset tilstand.

Det er satt av to dager til straffesaken, som skal gå i Sør-Trøndelag tingrett.